Club van Zwerver gedeeld koploper

ROTTERDAM, 22 MAART. De clubs van Peter Blangé (Maxicono Parma) en Ron Zwerver en Jan Posthuma (Sisley Treviso) zijn na de reguliere volleybalcompetitie in Italië met gelijke punten geëindigd. Parma, de titelverdediger, werd eerste door een beter setgemiddelde. De ploeg verloor gisteren zijn laatste wedstrijd met 3-0 van Misura Milano. Treviso won in Firenze moeizaam met 3-2 (16-14 in de vijfde set) van middenmoter Centro Matic Prato.

De nieuwe kampioen wordt bekend na de play-offs, die komend weekeinde beginnen. De nummers één tot en met vier van de ranglijst komen pas in de tweede ronde in actie. Aan de eerste ronde doen de nummers vijf tot en met elf mee.

De finale van de play-offs begint op 1 mei. De ploeg die dan het eerst drie partijen wint is landskampioen. Parma, Treviso, Milano en Ravenna zijn de favorieten. “Er kan echt van alles gebeuren”, aldus Zwerver. “Wij hebben het geluk dat we al een twee prijzen hebben gewonnen.” Treviso won de nationale beker en de Europa Cup 3. Titelhouder Parma staat nog met lege handen. Het verloor verleden week de finale van het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen van Ravenna.

De club van Ronald Zoodsma, Gabeca Montichiari, eindigde op de vijfde plaats in de eindstand. Jockey Deroma Schio, met de vierde Nederlander in de Serie A, Rob Grabert, wist zich op het hoogste niveau te handhaven. De debutant werd elfde. Spoleto, Lazio Roma en Brecia degradeerden.