Brinkman wil naar Duitsland

Hockeyer Jacques Brinkman wil dit seizoen afmaken bij een Duitse club. Hij heeft al contact opgenomen. De 142-voudig hockey-international werd bij Kampong uit de ploeg gezet door trainer-coach Donald Drost, die de door Brinkman in de kranten geuite kritiek op het team, niet tolereerde. De speler heeft besloten niet meer voor de Utrechtse club te zullen spelen. Hij is zeer teleurgesteld over het besluit van Drost en over de magere repons van zijn teamgenoten. “Ik vertrek met pijn in mijn hart, maar bij Kampong kan ik niet meer met plezier hockeyen.”

Wat heb je gistermiddag gedaan?

Ik ben naar Kampong-Pinoké gaan kijken. Ik heb wel getwijfeld of ik zou gaan, maar heb het uiteindelijk toch gedaan. Ik wilde mijn broer Richard en "Bertje' (keeper Robert Meijer, red) zien spelen. Zij zijn de enige twee spelers van het team die mij afgelopen week hebben gebeld. Richard scoorde een keer. Dat was leuk. Kampong won met 2-1, fijn. Echt lekker heb ik er niet gestaan. Iedereen kwam naar me toe. Ineens wilden allerlei mensen nog een gesprek organiseren. Daar moet ik wel een beetje om lachen. Ik heb trouwens tot een half uur voor de wedstrijd nog de hoop gehad dat ik zou worden gebeld om alsnog mee te doen.

Ga je in Duitsland spelen omdat bondscoach Roelant Oltmans je dat met het oog op de selectie voor Oranje heeft gevraagd?

Nee. Ik heb Roelant wel een paar keer gesproken. Hij heeft me goed gesteund. Mijn plaats in het Nederlands elftal is niet in gevaar. Ik mag in Nederland wel bij een andere club in het tweede elftal gaan spelen, maar niet in het A-team. Dat wil ik dus wel. Daarom wil ik naar Duitsland. Het zou ook nog België of Italië kunnen worden. De Duitse competitie begint op 17 april. Ik zou nog zo'n zes, zeven wedstrijden kunnen meedoen. Het is bovendien weer eens wat anders, hè.

Bestaat de kans dat je ook na dit seizoen in Duitsland blijft spelen?

Ik zou het wel leuk vinden. Kan ik daar ook in de zaal meedoen. Maar dat wordt moeilijk met reizen.

Voor welke Nederlandse club zal je volgend seizoen uitkomen?

Amsterdam is de voornaamste kandidaat. Daar spelen een stel aardige jongens en het is niet ver van Bilthoven.

    • Hans Klippus