Wethouder Henderson "teleurgesteld' in Peper

ROTTERDAM, 20 MAART. De afgetreden Rotterdamse wethouder Henderson is teleurgesteld in burgemeester B. Peper. “Warme of intieme gevoelens hebben we nooit voor elkaar gekoesterd, hij was een collega.” Peper heeft hem geen excuses gemaakt voor de gang van zaken. “Natuurlijk niet. Dan stort het stadhuis in.”

Henderson noemt de donderdagavond van zijn aftreden het meest dramatische moment uit zijn politieke loopbaan. Hij blijft aan als gemeenteraadslid. In de raad zal hij burgemeester Peper “zonder rancune” behandelen.

Het achterhouden van een rapportage over bijstandsfraude in de wijk Beverwaard was de aanleiding voor Hendersons val. Eind vorig jaar moest hij een deel van zijn portefeuille inleveren, omdat hij volgens de raad niet voldoende informatie had gegeven over budgetoverschrijdingen bij de fusie van twee ziekenhuizen.

Henderson zegt de dag van zijn aftreden emotioneel te hebben beleefd. “U had donderdagochtend op dit kantoor moeten zijn. Dan had u een wethouder aangetroffen die heen en weer liep tussen bureau en toilet om over te geven.”