VERTALING Zojuist verschenen

Judith Warner: Hillary Clinton. Advocate, feministe, presidentsvrouw De geautoriseerde biografie van een nieuwe first lady 191 blz., geïll., Kosmos-Z&K (Hillary Clinton. The Inside Story 1993), ƒ 24,90

Snel vervaardigde levensschets van Amerikaanse presidentsvrouw, gemaakt door verslaggeefster van The New York Times en Ms. Magazine, en vertaald door iemand wiens naam in deze uitgave ongenoemd blijft.

Richard Leakey & Roger Lewin: Onze oorsprong. Een speurtocht door het ontstaan van de mensheid 335 blz., Contact (Origins Reconsidered 1992), vert. Joke Traats, ƒ 55,-

Afstammeling van de befaamde paleontologen Louis en Mary Leakey, en zelf ontdekker van de oudste volledige schedel van een mensachtige, schreef samen met redacteur van Science een vervolg op hun vijftien jaar geleden zeer succesvolle Origins, waarin de nieuwste stand van zaken over de fossielenjacht bij het Keniaanse Turkana-meer.