Parijs opent missie in Macedonië

PARIJS, 20 MAART. Frankrijk wil een diplomatieke missie openen in Skopje, de hoofdstad van Macedonië, de voormalige Joegoslavische republiek waarvan de EG onder druk van Griekenland de onafhankelijkheid nog niet heeft erkend.

Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Parijs zei dat de post geen ambassade is en geen invloed zal hebben op Frankrijks houding ten aanzien van erkenning van Macedonië. Parijs is voorstander van erkenning, maar alleen in overeenstemming met de overige EG-landen. De Europese Gemeenschap wacht nog met erkenning tot "Skopje' en buurland Griekenland overeenstemming hebben bereikt over een naam die voor beide partijen aanvaardbaar is. Volgens Athene houdt de naam Macedonië, zoals Skopje de nieuwe republiek wil noemen, territoriale aanspraken in op de noordelijke Griekse provincie Macedonië. (Reuter)