Militaire leider van drugskartel gedood

BOGOTA, 20 MAART. De Colombiaanse politie heeft gisteren meegedeeld dat zij de militaire leider van het drugskartel van Medellin heeft gedood.

De dood van Mario Castano, alias El Choco, betekent een zware klap voor het drugskartel, dat de afgelopen maanden zijn macht en invloed toch al sterk zag verzwakken. Het kartel van Cali is nu het machtigste drugsbolwerk van Colombia. De politie arresteerde gisteren ook twee vooraanstaande medewerkers van Pablo Escobar, de leider van het kartel van Medellin. De twee waren op 22 juli vorig jaar tegelijkertijd met Escobar uit de luxueuze Enviagado-gevangenis ontsnapt. Advocaten van Escobar verklaarden gisteren dat de drugsbaron zich zo goed als zeker op korte termijn zal overgeven, nu de overheid is ingegaan op zijn eisen - zoals een eigen telefoonlijn uit zijn cel. (Reuter)