Krajicek in bizarre partij uitgeschakeld

KEY BISCAYNE, 20 MAART. Richard Krajicek is in de kwartfinale van het tennistoernooi van Key Biscayne in Florida uitgeschakeld door de Amerikaan Pete Sampras. Hij verloor in twee sets: 6-3, 7-6 (9-7). Sampras, de nummer twee van de wereldranglijst, noemde de ontknoping in de tiebreak even bizar als de hele wedstrijd. De ontmoeting begon pas in de avonduren nadat het de hele dag had geregend en werd tijdens de tie- break van de tweede set bijna twee uur onderbroken door het slechts weer.

“De omstandigheden waren door de windvlagen zeer moeilijk. We konden geen van beiden een behoorlijke return slaan en ik heb het geluk dat ik nog in het toernooi zit”, aldus Sampras.

Krajicek verloor zijn eerste opslagbeurt van de eerste set en kon dat niet meer herstellen, waardoor hij na 29 minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek.

In de tweede set liep het spel van de Nederlander aanzienlijk beter. In zijn vierde opslagbeurt sloeg hij zelfs maar liefst drie aces. Bij 4-4 brak Sampras zijn service, maar onmiddellijk daarop bracht Krajicek - geïrriteerd door een kleine onderbreking voor de regen - de stand in evenwicht. Hij speelde agressiever en dat hield hem naast de veelzijdige Sampras. Het draaide uit op een tie-break. Die ging gelijk op tot bij een 5-4 voorsprong voor Krajicek de regen verder spelen onmogelijk maakte. Na de hervatting maakte Sampras gelijk, maar sloeg vervolgens een volley in het net waardoor de Nederlander op setpoint kwam. Op eigen service liet hij die onbenut en sloeg vervolgens een dubbele fout. Ook Sampras faalde daarna op matchpoint, maar haalde de partij toch binnen door eerst zelf 8-7 te scoren en vervolgens Krajicek zijn tweede dubbele fout van de partij te zien slaan.

De Tsjech Petr Korda kwam in de halve eindstrijd door van Stefan Edberg te winnen. “Het is moeilijk spelen als je steeds op de baan moet en er vervolgens weer af omdat het gaat regenen”, verontschuldigde de Zweed zich. Hij verloor tot tweemaal toe de tie-break. De Zuidafrikaan Marcus Ondruska, die eerder in het toernooi Michael Chang en Michael Stich uitschakelde, versloeg Marc Woodforde: 6-4, 6-2.

Bij de vrouwen waren geen verrassingen te noteren. De finale gaat vandaag tussen Steffi Graf en de Spaanse Arantxa Sanchez.