Guinness ziet winst 12 pct dalen

Het Britse drankenconcern Guinness heeft zijn winst vorig jaar met twaalf procent naar beneden zien gaan door de recessie en kosten voor een herstructurering. Bij de presentatie van de jaarcijfers waarschuwde de onderneming ervoor dat het dit jaar vermoedelijk niet veel beter zal gaan.

Het resultaat voor belastingen van de producent van onder meer Johnny Walker en Gordon's Gin, kwam uit op 795 miljoen pond sterling (2,17 miljard gulden). Vorig jaar bedroeg de winst 900 miljoen pond. Het resultaat werd negatief beïnvloed door reorganisatiekosten bij Guinness' Schotse distilleerderij en de CruzCampo-brouwerij in Spanje. In Spanje verdwijnen vijfhonderd banen en in Schotland zevenhonderd. Ook de winstdaling van twintig procent bij LVMH, de Franse producent van luxe artikelen, droeg bij aan de winstdaling bij Guinness. Beide concerns hebben een belang van 24 procent in elkaar.