Foto: KIGALI - Op de heuvels in de buurt van de ...

Foto: KIGALI - Op de heuvels in de buurt van de Rwandese hoofdstad Kigali hebben duizenden vluchtelingen, hoofdzakelijk leden van de Hutu-stam, wegens de weer opgelaaide burgeroorlog hun toevlucht gezocht in het Nyacionga-kamp.

De sanitaire toestand laat in de Rwandese vluchtelingenkampen ondanks de inspanningen van internationale hulporganisaties zeer te wensen over. Door voedseltekorten zijn de mensen vatbaar voor tal van besmettelijke ziekten. Vooral de kindersterfte is hoog. Afgelopen week zijn in de Tanzaniaanse plaats Arusha vredesonderhandelingen tussen de regering en opstandelingen van de Tutsi-minderheid hervat, maar een doorbraak is tot dusverre uitgebleven. Uit sommige plaatsen werden ook na het begin van het overleg nog steeds gevechten gemeld. (Foto NRC Handelsblad/Rien Zilvold)