Winst Breevast met 11 pct gestegen

Het vastgoedfonds Breevast, dat met de fiscus in een strijd is gewikkeld om een navordering van 70 miljoen gulden, heeft vorig jaar 11 procent meer winst geboekt dan in 1991.

Het netto resultaat steeg van 6,5 miljoen tot 7,2 miljoen gulden (per aandeel 1,06). Rekening gehouden met de afschrijvingen op basis van de economische levensduur van de panden kwam de kasstrooom (winst plus afschrijvingen) uit op 8,6 miljoen of 1,26 gulden per aandeel. Voorgesteld wordt de winst aan de reserves toe te voegen en geen dividend uit te keren.

De intrinsieke waarde per aandeel steeg van 13,56 tot 14,65 gulden.

De vastgoed-portefeuille nam vorig jaar toe van 114 miljoen tot 151 miljoen gulden. In de affaire met de belastingdienst zit volgens een woordvoerster van Breevast nog geen beweging. Het openbare bod dat ABN Amro op het fonds wilde uitbrengen, ging in de ijskast toen het ministerie van financiën vorig jaar met een navordering kwam van 70 miljoen. Breevast betwist de claim van de fiscus en wil de zaak voor de rechter brengen.