Resultaat Volker daalt 16 procent

Het bouwconcern Koninklijke Volker Stevin (KVS) heeft vorig jaar zijn bedrijfsresultaat met bijna 16 procent zien dalen van 50,7 tot 42,6 miljoen gulden.

Alleen door de opbrengst van de verkoop van de baggerpoot aan HBG wist Volker Stevin de winst in 1992 alsnog met 7 procent op te krikken van 37,5 tot 40,3 miljoen gulden.

Dit heeft Volker Stevin vanmorgen bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers over 1992. De omzet steeg licht van 2,25 naar 2,26 miljard gulden. “Wij verwachten dat het resultaat over 1993 niet wezenlijk zal afwijken van het resultaat over het verslagjaar”, meldde bestuurvoorzitter A. van Baardewijk vanmorgen. Op de Amsterdamse effectenbeurs steeg het aandeel-Volker met drie gulden tot 61 gulden rond het middaguur.

De daling van het bedrijfsresultaat met 8 miljoen gulden met problemen in de groep beton- en waterbouw (ondermeer tunnel en bruggen). Daaronder viel een verliesgevend off shore-project van de NAM - uitgevoerd met HBG dat daarover eergisteren ook een verlies meldde - dat door een kostenoverschrijding “een wezenlijke invloed (heeft) gehad op het bedrijfsresultaat” van "nog geen miljoen gulden'.

Veel meer kostte vorig jaar de her-positionering van de beton- en waterbouwpoot, die te kampen heeft met een fors teruglopende markt. Dijkman: “De aanpassing van de organisatie kost enkele miljoenen gulden”.

Door de contanten die de verkoop van de baggervloot binnenbrachten, liepen de rentelasten terug van 31,2 naar 19 miljoen gulden, waardoor de winst toch kon stijgen.