Kritiek VN-rapport Salvadoraans leider

SAN SALVADOR, 19 MAART. De Salvadoraanse president Alfredo Christiani heeft de de conclusies van het rapport van de Commissie van de Waarheid van de Verenigde Naties, waarin de schendingen van de mensenrechten tijdens de burgeroorlog in El Salvador worden onderzocht, fel bekritiseerd.

In een boodschap aan het Salvadoraanse volk, zegt hij dat “het rapport niet bijdraagt aan de sfeer van verzoening die bij een meerderheid van de Salvadoranen leeft.” De Commissie van de Waarheid roept in het rapport op veertig officieren onmiddellijk te ontslaan. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft er gisteren bij de Salvadoraanse regering op aangedrongen zich aan het vredesakkoord van januari 1992 te houden en de in het rapport aan misdaden schuldig bevonden officieren uit hun functie te verwijderen. (AFP, AP)