Irene de Kok zet punt achter haar loopbaan als judoka

DEN HAAG, 19 MAART. Irene de Kok heeft besloten haar judoloopbaan te beëindigen. “Ik heb het gevoel dat ik niet meer voor de eerste plaats vecht”, verklaarde ze gisteren.

De 28-jarige judoka zegt de gedrevenheid te missen die er vroeger wel was. “Deze beslissing is definitief. Misschien was het beter geweest het besluit onmiddellijk na Barcelona te nemen.”

Op de Olympische Spelen won De Kok de bronzen medaille. Ruim twee jaar had zij de judomat gemeden. Tijdens het EK in Pamplona besloot (1988) de Tilburgse te stoppen. Eind 1990 gaf zij haar trainer Peter Ooms te kennen, dat zij mee wilde doen aan het eerste echte olympische judotoernooi voor vrouwen.

In haar carrière van negentien jaar werd De Kok drie keer Europees kampioene. Ze veroverde twee keer de wereldtitel. Enige maanden geleden, tijdens het EK landen in Oostenrijk, verklaarde ze nog haar loopbaan dit jaar met een wereldtitel in Hamilton (Canada) te willen besluiten.