Hoek Loos vergroot winst met 15 pct

De winst van Hoek Loos, producent van industriële gassen en toeleverancier van gassen aan de gezondheidszorg, is vorig jaar met 15 procent gestegen tot 37,5 miljoen gulden.

Het bedrijfsresultaat ging met 27 procent omhoog van 44,5 miljoen tot 56,6 miljoen gulden. De omzet liep met 13,5 procent op tot 404,8 miljoen gulden, zo heeft W.A. Hoek's Machine- en Zuurstoffabriek bekendgemaakt. Het Schiedamse bedrijf is sinds vorig jaar voor 58 procent eigendom van de Duitse branchegenoot Linde.

Over 1993 verwacht het Hoek Loos voortzetting van de omzetgroei, mede door de volledige overneming per 1 juni vorig jaar van de gassenfabriek van het Duitse Linde-concern in IJmuiden. Aanvankelijk had Hoek Loos hierin een belang van 25 procent. De winst per aandeel bedroeg 6,33 gulden over 1992 tegen 6,44 in het voorgaande jaar. Voorgesteld wordt het dividend te handhaven op 2,35 gulden. Het netto resultaat zal in 1993 naar verwachting van de directie iets hoger uitvallen dan dat van 1992. Hoek Loos houdt zijn jaarvergadering op 7 mei, het jaarverslag verschijnt op 19 april.