De hel 1

In het CS van 5 maart vraagt Maarten 't Hart zich af hoe over Christus gezegd kan worden dat hij drie dagen in het graf heeft gelegen en in die tijd zowel paradijs als hel heeft bezocht. Volgens berekening van de auteur kan Christus niet langer dan 32 à 36 uur dood zijn geweest.

Om 't Hart te verlossen van zijn twijfel aan het woord Gods zou ik hem graag willen attenderen op de aanbieding "Drie dagen Londen voor slechts ƒ 99!', die ik al meerdere malen heb aangetroffen. Het programma voor deze drie dagen luidt als volgt:

1e dag: vertrek uit Hoek van Holland om 21.00 uur

2e dag: aankomst in Londen om 9.00 uur

vertrek uit Londen om 18.30 uur

3e dag: aankomst in Hoek van Holland om 7.00 uur

De totale duur van deze reis bedraagt dus 34 uur. De periode tussen aankomst en vertrek in Londen moet net genoeg zijn voor een bliksembezoek aan de Bodleian Library in Oxford, waar 't Hart een blik kan slaan op William Blake's Marriage of Heaven and Hell.

    • A. van der Schoot