Aanvoerder Kampong uit team gezet

UTRECHT, 19 MAART. Aanvoerder Jacques Brinkman is uit de selectie van hockeyhoofdklasser Kampong gezet. Hij kreeg van trainer-coach Donald Drost te horen dat de kritiek op het team die de international afgelopen maandag in een aantal kranten uitte niet wordt getolereerd. Het bestuur van Kampong praatte gisteravond met de betrokken partijen, maar dat had geen direct resultaat.

Brinkman, sinds 1986 bij Kampong, dreigt de club te verlaten als hij zondag niet mag meespelen tegen Pinoké. “Maar het liefst blijf ik gewoon bij Kampong en win ik zondag.” Brinkman noemt zijn verwijdering uit de ploeg “een solo-actie van Donald Drost”. “En het is er zeker niet één om Kampong omhoog te helpen”, aldus de middenvelder.

Brinkman blijft achter zijn kritiek staan. Volgens hem schort het bij Kampong met name aan de teamgeest. “Ik vind het typerend dat mij tot nu toe maar twee spelers hebben gebeld. Eén van hen was mijn broer Richard. Dat betekent voor mij dat de anderen het gewoon eens zijn met de beslissing van Drost.”

Kampong maakt een slecht seizoen door. De ploeg staat derde van onderen. Coach Donald Drost, ex-speler van Kampong, is aan zijn eerste seizoen bij de mannen bezig. Hij heeft te kennen gegeven zijn contract niet willen verlengen.

Brinkman zal vanavond bij SCHC in Bilthoven meetrainen. “Ik wilde dinsdag gewoon het veld op met de selectie, maar dat mocht niet van Donald.” Drost was niet voor commentaar bereikbaar.