Personeel Stads TV begint kort geding

ROTTERDAM, 18 MAART. Het personeel van de Rotterdamse televisiezender Stads TV spant een kort geding aan tegen de eigen werkgever, het Omroep Bedrijf Rotterdam (OBR).

Die heeft vorige week ontslag aangevraagd voor de complete redactie. De 24 redactieleden willen weten wie hun salarissen deze maand betaalt. Volgens P. van Minnen van de FNV stellen zowel het OBR als de stichting Slor,de zendgemachtigde van Stads TV, dat de redactieleden niet bij hen in dienst zijn. Volgens het reddingsplan van de interim-manager hadden 14 van de 23 redactieleden begin maart moeten overgaan naar de stichting Slor. De rest zou ontslagen worden. Toen de redactie dat plan afwees, bleven ze in dienst van het OBR. De redactie acht daarom het OBR verantwoordelijk voor de betaling van de salarissen, zolang de kantonrechter nog geen besluit heeft genomen. De gemeenteraad vindt dat Stads TV moet fuseren met Radio Rijnmond.