Minder winst en dividend Ubbink

Bij een met 8 procent van 123 miljoen tot 133 miljoen gulden toegenomen omzet heeft Ubbink, leverancier van bouw- en tuinprodukten, zijn winst vorig jaar zien dalen van 2 miljoen naar ruim 1,1 miljoen gulden.

Per aandeel zakte de winst van 6,21 naar 3,46 gulden. Voorgesteld wordt 1,60 gulden dividend tegen 2,50 gulden over 1991. Het jaarverslag verschijnt medio april, de jaarvergadering is op 19 mei.

De belangrijkste factoren die in 1992 het resultaat van beursfonds Ubbink negatief hebben beïnvloed waren de sterk tegenvallende gang van zaken in de sector projectgebonden bouwprodukten en de Franse organisatie, die fors te lijden heeft gehad van de terugslag op de bouwmarkt in Frankrijk. Er is daar nu een heroriëntatie gaande, zo deelt Ubbink mee.

Ubbink liet voorts weten dat wordt verwacht dat het resultaat in 1993 zal verbeteren.