Lichte groei industriële produktie VS

WASHINGTON, 18 MAART. De industriële aktiviteit in de VS is in februari met 0,4 procent gestegen. De stijging over de afgelopen twaalf maanden komt hiermee op 4,3 procent. Dit heeft de Federal Reserve (stelsel van centrale banken in de VS) gisteren bekendgemaakt.

De prijzen voor consumentengoederen stegen vorige maand met 0,3 procent, aldus het ministerie van arbeid. Belangrijkste factor was de stijging van de voedselprijzenn. Het ministerie gaf aan dat de inflatie nog niet in bedwang is. Analisten zijn van mening dat de groei van de industriële produktie niet zodanig is dat deze een opstuwend effect op de inflatie heeft. Gewezen wordt op de nog steeds hoge werkloosheid en lage bezettingsgraad (79,9 procent).

De produktie van consumentengoederen met 0,6 procent gestegen en is nu 5,3 procent hoger dan een jaar geleden. (Reuter)