Iets meer winst Vereenigde Glas

De omzet van Vereenigde Glas is vorig jaar toegenomen van 565 miljoen tot 583 miljoen gulden.

De winst ging van 39 miljoen naar 40,1 miljoen gulden of per aandeel van 44,32 naar 45,58 gulden. Voorgesteld wordt een onveranderd dividend van 18,40 gulden per aandeel uit te betalen.

Waren de omzet en de winstgroei in het eerste halfjaar nog respectievelijk 8 en 10 procent, in het tweede halfjaar heeft zich een verslechtering van volumes en marges voorgedaan door overcapaciteit in de landen rond Nederland. Het laat zich aanzien dat deze ongunstige situatie zal voortduren, aldus het bedrijf.

De aandelen van de Schiedamse glasfabrikant worden verhandeld op de Amsterdamse effectenbeurs. Het Franse voedingsmiddelenconcern BSN is eigenaar van circa 70 procent van Vereenigde Glas en Delta Lloyd bezit ruim 5 procent.