Foto: DEN HAAG - De Haagse politie, de ...

Foto: DEN HAAG - De Haagse politie, de belastingdienst en de douane hebben gisteren in een gezamenlijke actie met zestig man invallen gedaan in drie horecagelegenheden in Den Haag: de Diamond Pool, de Jachtclub en de Holiday Club.

Aanleiding vormden klachten van omwonenden. De politie vermoedde dat er in de cafés in drugs werd gehandeld. De vijf uitbaters hadden bovendien een aanzienlijke belastingschuld. De belastingdienst legde daarom beslag op de inboedel, op dure auto's (drie BMW's en een Mercedes “met alle toeters en bellen”, volgens de Haagse politiewoordvoerder) en op voorwerpen uit de woningen van de vijf betrokkenen. De politie trof in de cafés onder meer een vuurwapen met patronen aan, busjes traangas en 1300 gram softdrugs. Tevens werden zes speelautomaten in beslag genomen. Het Nederlands Meetinstituut onderzoekt of er met de automaten is geknoeid. Bij de invallen werden twee mannen gearresteerd op verdenking van overtreding van de vuurwapenwet en de opiumwet. Bovendien werden zeven personen ingerekend die volgens de politie vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. (Foto Jasper Juinen)