Explosie Calcutta was geen bom maar een ongeluk

CALCUTTA, 18 MAART. De politie van Calcutta gaat er vanuit dat de zware explosie die twee flatgebouwen in het centrum van de stad goeddeels verwoestte het gevolg is geweest van een ongeluk en niet van een aanslag.

Het dodental van de onploffing van dinsdagavond is inmiddels opgelopen tot 62. Volgens de politie wijst de beschikbare informatie er tot nu toe op dat er sprake was van een ongeluk met explosieven die misdadige bendes in het gebouw hadden opgeslagen. Enig verband met de bomaanslagen in Bombay van eind vorige week heeft de politie niet aangetroffen. Twee mannen zijn gearresteerd. Een van hen was de eigenaar van een van de twee gebouwen en staat in Calcutta bekend als een koning van de onderwereld. Sommige bendes in Calcutta verzamelen materialen waarvan primitieve bommen kunnen worden gemaakt. Ze verkopen die aan bendes en aan politieke groeperingen. (Reuter)