Drie verdachten van WTC-bom in staat van beschuldiging

NEW YORK, 18 MAART. Drie verdachten zijn in staat van beschuldiging gesteld in verband met de bomaanslag op het World Trade Center in New York op 26 februari.

Daarbij vielen zes doden en meer dan duizend gewonden. Een van de twee torens van het WTC is vandaag weer opengegaan, twee weken eerder dan verwacht. Mohammed Salameh en Nidal Ayyad, beiden 25 jaar, worden doodslag en het opzettelijk toebrengen van schade ten laste gelegd. De derde verdachte, Ibrahim El-Gabrowny, is aangeklaagd wegens tegenwerking van de autoriteiten bij een huiszoeking en wegens het bezit van valse paspoorten. De FBI zoekt nog naar meer verdachten. Salamey en Ayyad zijn volgelingen van de Egyptische sjeik Omar Abdel-Rahman, die preekt in een moskee in Jersey City, en geestelijk leider is van een moslim-fundamentalistische beweging die verantwoordelijk wordt gehouden voor een reeks aanslagen in Egypte. Een Amerikaanse immigratierechter bepaalde gisteren dat Abdel-Rahman kan worden uitgewezen. Door het instellen van hoger beroep kan de sjeik echter nog jaren in Amerika blijven. De Amerikaanse overheid doet al langer pogingen om Abdel-Rahman uit te wijzen, omdat hij bij zijn visumaanvraag valse verklaringen zou hebben afgelegd. (Reuter, AP)