Colombia aanvaardt eisen Pablo Escobar

BOGOTÁ, 18 MAART. De Colombiaanse regering heeft de voorwaarden voor overgave van Pablo Escobar, de nog steeds voortvluchtige leider van het cocaïnekartel van Medelln, geaccepteerd.

Escobar eist de bescherming van zijn familieleden, een eigen telefoon en een eigen keuken in de gevangenis, “om vergiftigingsgevaar te voorkomen”. Escobar gaf zich voor het eerst over in 1991, nadat de Colombiaanse overheid had toegezegd hem niet aan de Verenigde Staten te zullen uitleveren. In juli vorig jaar ontsnapte hij uit zijn luxueuze gevangenis. Sindsdien zijn bij aanslagen van het Medelln-kartel 56 mensen om het leven gekomen. “Escobars overgave is nabij”, zei aartsbisschop Dario Castrillon, die door de regering is gevraagd als bemiddelaar op te treden. (AP, Reuter)