AC Milan na 1-0 zege nog niet zeker van finaleplaats

AC Milan dat gisteren moeizaam met 1-0 van FC Porto won is na vier wedstrijden nog ongeslagen in groep B van de Champions League. Toch is de Italiaanse club nog niet zeker van de eerste plaats en een finaleplaats. IFK Göteborg staat na de twee zeges op PSV op slechts twee punten van Milan. Op 7 april treffen beide ploegen elkaar in Gothenburg.

Milan speelt dan zeker zonder libero Franco Baresi. Hij kreeg tegen Porto zijn tweede gele kaart. Ook het meespelen van de geblesseerde Nederlanders Van Basten en Rijkaard is uiterst onzeker. Ze hebben wel de training hervat. Ook Gullit deed gisteren niet mee. Het winnende doelpunt van het matig spelende Milan werd in de eerste helft door Eranio gemaakt. Porto kreeg één goede kans, de Roemeen Timofte miste van dichtbij.

In de andere poule gaan Olympique Marseille en Glasgow Rangers uitmaken wie de finale speelt. Beide ploegen hebben zes punten. Marseille dat met 6-0 van CSKA Moskou won heeft het betere doelsaldo.

Glasgow Rangers dat 43 duels achter elkaar ongeslagen is, won op een vrijwel onbespeelbare grasmat in het Ibrox Park met 2-1 van Club Brugge. De Nederlander Pieter Huistra ontbrak bij Rangers door een blessure. Scott Nisbet maakte één van de doelpunten van de thuisploeg. Hij werd wegens een ernstige knieblessure ooit afgeschreven voor topvoetbal.

Bij Marseille was Franck Sauzee topscorer met drie doelpunten. Zijn totaal in de Champions League kwam nu op vier. Van Basten scoorde in de andere poule net zo vaak. Hij speelde echter maar één wedstrijd, tegen Göteborg.