Abchaziërs beëindigen offensief

MOSKOU, 18 MAART. Abchazische separatisten hebben hun offensief tegen de Georgiërs in Soechoemi, de hoofdstad van Abchazië, gestaakt en zijn teruggekeerd naar de stellingen die ze voor het offensief innamen. Dat heeft het Abchazische ministerie van defensie laten weten.

Als reden werd opgegeven dat het offensief dreigde uit te lopen op “de volledige vernietiging” van Soechoemi.

Het persbureau ITAR-TASS, dat dit gisteren meldde, liet in een ander bericht over de oorlog om de autonome republiek in Georgië echter weten dat de Abchaziërs zware verliezen hebben geleden. Volgens opgaven van de Georgiërs zijn sinds zondag in de gevechten rondom Soechoemi meer dan honderd doden gevallen. De Georgische president Sjevardnadze bezocht Soechoemi gisteren. Hij zei daar zo spoedig mogelijk te willen praten met zijn Russische ambtgenoot Boris Jeltsin over de steun die de Abchaziërs naar zijn zeggen van het Russische leger krijgen. (Reuter)