Negen jaar wegens mishandeling

ALKMAAR, 17 MAART. De rechtbank in Alkmaar heeft gisteren de 34-jarige R.K. uit Haarlem veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf.

De vrouw heeft vanaf juni 1990 haar ex-minnaar, diens vriendin, zijn familie en kennissen stelselmatig bedreigd en de ex-vriend ten slotte met zwavelzuur zwaar mishandeld. Officier van justitie P. Poppe had voor een reeks delicten de langst mogelijke celstraf van 16 jaar geëist. K. had in 1990 een korte relatie met G. van der N. Hij was de eerste man met wie K. na haar geslachtsverandering een relatie onderhield. Toen hij wilde terugkeren naar de vriendin met wie hij al negen jaar een relatie had en het contact met K. wilde verbreken, begon de afgewezen minnares een hardnekkige reeks bedreigingen, vernielingen, mishandelingen en lastercampagnes tegen hem.