Helvoet zakt diep in rode verliescijfers

Kunststof- en rubberproduktenfabrikant Helvoet is door de economische recessie in Duitsland diep in de rode cijfers gekomen.

Hierdoor moet het bedrijf banen schrappen. In 1991 behaalde het sinds 1990 met certificaten op de Parallelmarkt genoteerde Helvoet Holding nog een netto resultaat van 2,45 miljoen gulden. Het jaar 1992 moest Helvoet afsluiten met een verlies van 2,44 miljoen gulden, zo heeft de onderneming laten weten. Het dividend wordt gepasseerd (over 1991 1,20 gulden).

Helvoet heeft te lijden onder de recessie in Duitsland omdat veel materiaal wordt geleverd aan Duitse auto- en vrachtwagenproducenten. Die zitten momenteel diep in de problemen. De omzet zakte met ruim 5 miljoen tot 61,2 miljoen gulden.

Niet bekend

Omdat er ook bij de grote afnemers grote onzekerheid bestaat, durft de directie geen uitspraak te doen over de verwachtingen. Helvoet zal in ieder geval de produktiecapaciteit verminderen.

In 1991 boekte Helvoet nog een bedrijfsresultaat van bijna 6 miljoen gulden, een jaar geleden was dat 1,2 miljoen gulden.

Helvoet heeft sinds beursintroductie tot dusver steeds lagere resultaten laten zien. De certificaten werden in 1990 door ABN Amro en Pierson, Heldring & Pierson tegen een koers van 60 gulden op de beurs geïntroduceerd. Gisteren was de notering 32,50 gulden.