Hallo!

Ik voelde me een beetje een "telefoonvoyeur', maar bleef luisteren.

- Hallo Jeanine, met Rinus. Zeg, ik heb al een keer eerder ingesproken, maar je hebt me niet teruggebeld. Kun je contact met mij opnemen?

- Hallo Jeanine, met Paula. Ben je al terug? Ik ben benieuwd hoe je het gehad hebt. Groetjes.

- Hallo met Peter. Ik wil een waterbed kopen en hoorde dat je er ook een hebt, zou je mij eens kunnen bellen hoe het je bevalt? Allright, bye!

- Hallo Jeanine, met ma. Ik hoop dat je weer goed teruggekomen bent en dat je een leuke vakantie hebt gehad. Bel je me zodra je thuis bent?

- Hallo Jeanine, weer met Paula. Ik bel even gewoon voor de gezelligheid. Ik probeer het nog wel een keertje. Doeg!

- Met tante Aafke. Hoe gaat het met je? Ik hoor nooit meer wat van je. Bel je eens terug? Ik hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad en dat alles goed met je is.

- Goedemorgen, met de Primafoonwinkel. U had een Panasonic in de reparatie, die is nu klaar en kunt u afhalen. Bedankt en tot ziens!

Ik weet nu dus dat Jeanine ergens in Friesland woont, een waterbed heeft, geen contact meer heeft met haar tante en net van vakantie terug is. En met al deze informatie heb ik niets te maken.

't Had erger gekund, maar het hoort natuurlijk niet. Dat de PTT niet in staat is een drie maanden oud (dus gloednieuw) antwoordapparaat deugdelijk te laten functioneren ("volledig op afstand afluisterbaar', jaja) is nog tot daar aan toe. Maar dat ze je een vervangend apparaat geven waarop alle vorige boodschappen nog staan is uiterst onzorgvuldig.

Toen ik mijn nieuwe meldtekst had ingesproken, raakte de punt van mijn schoen per ongeluk een (onbekend?) knopje en begon de band spontaan bovengenoemde tekst af te draaien. Hoe zorgvuldig gaat PTT Telecom om met de privacy van haar clientèle? Straks, als dit apparaat teruggaat en weer aan een ander wordt uitgeleend, luistert die willekeurige Fries/Friezin mijn bandje af. Aan allen die de komende dagen een boodschap willen inspreken vraag ik dus: spreek uw naam niet in, maar alleen uw telefoonnummer. Of beter: spreek naam noch telefoonnummer in. Doe vooral niet (te) agressief, gek, onbehoorlijk of intiem.

    • Karin de Mik