Grieks-Turkse vete laait op bij basketbal

ROTTERDAM, 17 maart. In Turkije is grote opschudding ontstaan over het gedrag van Griekse supporters na de basketbalwedstrijd tussen Aris Saloniki en Sk Istanbul.

Honderden Griekse "hooligans' vielen gisteravond Turkse spelers en supporters aan in Turijn, waar de wedstrijd uit de kampioenspoule van de Europa Cup werd gespeeld. Niemand raakte gewond, maar de emotionele reactie van Turkse zijde was er niet minder om. Honderden Turkse fans verzamelden zich afgelopen nacht voor de Griekse ambassade in Ankara en schreeuwden anti-Griekse leuzen.

In de Turkse kranten wordt het incident vandaag breed uitgemeten. “Als Plato en Aristoteles leefden, zouden zij zich diep geschaamd hebben voor de daden van hun kleinkinderen”, schrijft het dagblad Hurriyet. En de collega's van Sabah kopt met: “Zij zijn de Goden van de barbaren.” Aris Saloniki won de ontmoeting tussen de ploegen uit de elkaar vijandig gezinde landen met 50-48.