Afvaltransporteur Kemp vrijgesproken

DEN HAAG, 17 MAART. Voormalig afvaltransporteur S. Kemp uit Hazerswoude is terecht vrijgesproken van de beschuldiging dat hij illegaal chemisch afval in de Coupépolder te Alphen aan den Rijn en het Belgische Mellery had gestort.

Dat heeft gisteren de Hoge Raad bepaald door het arrest van het Haagse gerechtshof in de zaak tegen Kemp te bekrachtigen. Het hof had verdachte veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk, wegens onder meer valsheid in geschrifte, omkoping van ambtenaren en het doen van onjuiste belastingaangiften. Tegen de vrijspraak op het punt van de illegale stort was de procureur-generaal bij het hof, mevrouw mr. J.C.M. Couzijn, die zes jaar had geëist, in beroep gegaan. De Hoge Raad heeft haar gisteren niet ontvankelijk verklaard.