Venezuela levert hoofdverdachte van drugzaak uit

ROTTERDAM, 16 MAART. Venezuela heeft een 50-jarige man uit Trinidad uitgeleverd aan de politie in Rotterdam.

De man wordt ervan verdacht dat hij één van de kopstukken is van een drugbende die in februari 1991 een partij van 614 kilo cocaïne de Rotterdamse haven binnensmokkelde. Dit heeft de Rotterdamse politie vandaag meegedeeld. De verdachte zag kans te ontvluchten naar Venezuela, waar hij in augustus 1991 werd aangehouden. Nederland heeft geen officieel uitleveringsverdrag met Venezuela. Deze uitlevering gebeurde vorig week op basis van het zogeheten Verdrag van New York, een afspraak tussen landen om verdachten in grote drugzaken over te dragen. De cocaïne was verstopt in een container met vaten asfalt en verscheept vanuit Trinidad. In deze zaak werden in totaal vijftien verdachten gearresteerd.