Politieman krijgt doodstraf wegens verkrachtingen

RABAT, 16 MAART. Een Marokkaanse commissaris van politie, die bekende in drie jaar tijd met meer dan 1600 vrouwen seksueel contact te hebben gehad, is gisteren ter dood veroordeeld wegens aanranding en verkrachting.

Als er een zwaardere straf zou zijn dan de doodstraf, dan zou ik die hebben geëist, zei openbare aanklager Nourredine Riahi. Commissaris Haj Mohamed Mustapha Tabet organiseerde in een appartement orgieën die hij opnam met twee verborgen camera's en documenteerde met behulp van zijn computer. Het hof heeft de afgelopen drie weken 118 videobanden bekeken. Tabet, die goed gekleed ging, een Mercedes reed en altijd een draagbare telefoon bij zich droeg, pikte vrouwen op van de straat. Ook vroeg hij seksuele diensten in ruil voor het afgeven van officiële documenten, zoals paspoorten. Volgens hem gingen de meesten vrijwillig met hem mee. Op de videobanden daarentegen was te zien dat hij vrouwen sloeg. Zestien medeplichtigen zijn tot gevangenisstraffen veroordeeld, onder wie Tabets superieur, verscheidene politiemannen en een arts die gescheurde maagdenvliezen verving. Tabet, die getrouwd is met twee vrouwen en vijf kinderen heeft, krijgt tien dagen om in beroep te gaan. (Reuter, AP)