KIPROLLETJES GEVULD MET BASILICUMCRÈME

Ze zijn in een wip klaar, deze in boter gebakken rolletjes van gevulde kipfilet. De vulling kan gemakkelijk van te voren worden gemaakt en de rolletjes gevuld zodat de uiteindelijke bereiding een kwestie van minuten is. Categorie: lekker, handig, snel klaar.

Voor 4 rolletjes:

35 gram verse basilicum

15 gram krulpeterselie

1 teentje knoflook, gepeld

25 gram gepelde walnoten

1 1/2 eetlepel room

zout en versgemalen peper

4 halve kipfilets

50 gram boter

3 eetlepels droge sherry

1 deciliter room

enkele blaadjes basilicum ter garnering

Maal de basilicum, peterselie, knoflook en walnoten fijn in een foodprocessor. Voeg de room toe en laat het mes nog even draaien tot een dikke crème is verkregen. Breng de basilicumcrème op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de kipfilets tussen plastic folie en sla ze met de platte kant van een hakmes tot vrij dunne lapjes. Bestrooi de filets met zout en peper. Bestrijk elke filet met 1 volle eetlepel van de basilicumcrème (randen vrijlaten), rol de filets op naar de smalle kant en bindt ze als een pakje dicht met keukentouw. (Tot zover de voorbereiding.) Smelt de boter in een bakpan en schroei daarin de kiprolletjes op een halfhoog vuur snel rondom dicht. Draai het vuur laag en laat de rolletjes, met een deksel op de pan, nog even smoren tot ze gaar zijn (totaal 5-6 minuten). Leg de ze op een voorverwarmde schaal, verwijder het keukentouw en houdt de rolletjes afgedekt warm. Deglaceer de pan met de sherry, voeg de room toe en laat de saus al roerend iets inkoken (totaal 1-2 minuten). Lepel de saus over de kiprolletjes. Garneer het gerecht met enkele blaadjes basilicum. Geef hierbij bijtgaar gekookte en beboterde tagliatelle.

    • Florine Boucher