Deutsche Telekom Mobilfunk ziet grootse toekomst

Het Duitse telecommunicatieconcern Bundespost Telekom, eigendom van de Duitse staat, heeft bekend gemaakt dat een dochteronderneming voor draagbare telefoontoestellen zal worden opgericht die zich vooral zal toeleggen op de binnenlandse markt.

Eind januari werd bekend gemaakt dat Deutsche Bundespost Telekom in 1996 geprivatiseerd zal worden en gedeeltelijk zal worden afgestoten. Met de beursintroductie zal vooral worden gemikt op institutionele beleggers in de Verenigde Staten. Het streven is om als eerste Duitse onderneming op de beurs van New York notering te krijgen.

De op te richten dochteronderneming Deutsche Telekom Mobilfunk, die 1 januari 1994 van start moet gaan, krijgt een vermogen dat tussen 300 en 1000 miljoen mark zal bedragen. De onderneming mikt op een omzet van 3,5 miljard mark. In het jaar 2000 moet de omzet kunnen zijn gegroeid tot 8 miljard mark.