Burgemeester tegen asielzoekers-buren

HAREN, 16 MAART. Directeur A. Hiemstra van het Huis van Bewaring in Leeuwarden heeft in een vertrouwelijke brief aan het college van B en W in zijn woonplaats Haren geschreven dat hij niet naast twee asielzoekers wil wonen.

De gemeente heeft de woning naast Hiemstra aangekocht en wil er asielzoekers huisvesten. Volgens Hiemstra wordt hij gedwongen te verhuizen. Hiemstra verklaart dat hij privé en werk zo veel mogelijk wil scheiden. Hij verklaart in de brief dat er plannen zijn om hem tevens te benoemen tot directeur van een afdeling voor (ex)-asielzoekers in de Leeuwarder gevangenis. “U kunt zich voorstellen dat deze functie om voor de hand liggende redenen van veiligheid en privacy, zich niet laat verenigen met het wonen van asielzoekers in een direct aangrenzend pand”.