Athene wil illegale gebouwen slopen

ATHENE, 16 MAART. De Griekse regering heeft gisteren aangekondigd binnenkort te beginnen met de sloop van gebouwen die illegaal zijn neergezet in de door bosbranden getroffen natuur rondom Athene.

“We zullen niet aarzelen. Elk gebouw dat is opgericht in gebied dat voorheen een bos was, zal neergehaald worden”, zei regeringswoordvoerder Andreanopoulos gisteren. De Griekse wet verbiedt nieuwbouw op grond die door een bosbrand is getroffen: zulke grond moet worden herbebost. Rondom Athene deden zich de afgelopen jaren enkele bosbranden voor en op de geschroeide aarde zijn vervolgens enkele honderden woonhuizen gebouwd. Volgens onbevestigde berichten in Griekse media zijn de bosbranden zelfs aangestoken in opdracht van projectontwikkelaars. De aankondiging van de regering de huizen te slopen kwam nadat vorige maand een plaatselijke milieuactivist die zich verzette tegen de illegale woningbouw, door onbekenden was doodgeschoten. (AP)