Astrid Strauss

De Duitse zwemster Astrid Strauss heeft zich gedurende de laatste week van februari in het diepste geheim onderworpen aan medische tests om te onderzoeken of haar lichaam het quotiënt van de hormonen testosteron/epites- tosteron na het gebruik van alcohol abnormaal hoog opdrijft.

Dat heeft de Duitse zwemfederatie gisteren bekend gemaakt. De voormalige wereldkampioene zit een schorsing van anderhalf jaar uit omdat zij zich schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van anabole steroïden. Een te hoog niveau van het mannelijke hormoon testosteron, aangetoond door op de training van 10 maart vorig jaar afgenomen urinestaal, zou daarvoor het bewijs zijn. De gevonden verhouding was met 1:12,7 ruim twee maal zo hoog als toegestaan. De 24-jarige Strauss heeft haar schuld altijd aangevochten. Ze claimde dat ze op een carnavalsfeest acht à tien glazen bier had gedronken. Dat drankgebruik - ze dronk tevens aardbeienbowl - zou er volgens haar de oorzaak van zijn dat ze is betrapt.