WVC: Minister beoordeelt opera en toneel niet

DEN HAAG, 15 MAART. Het ministerie van WVC heeft in een brief aan de leden en oud-leden van de jury van het Theaterfestival laten weten de beoordeling van toneelvoorstellingen, concerten en opera's "geheel volgens het Thorbeckeprincipe - aan anderen dan de minister of haar ambtenaren' over te laten.

J. Riezenkamp, directeur-generaal voor Culturele Zaken, schrijft: “Voor het leggen van een directe relatie tussen een bespreking met instellingen waarbij ook de kunstkritiek ter sprake komt en mogelijke subsidieconsequenties, is dan ook geen enkele grond”.

Zijn brief is een reactie op een protest van de jury van het Theaterfestival tegen het in een rondschrijven aan de podiumkunst-instellingen vastgelegde voornemen om inhoudelijke evaluatie door ambtenaren van WVC "mede aan de hand van persreacties' te laten geschieden.