Val Skibby

De wielerploeg van Cees Priem beleefde een dramatisch weekeinde tijdens de Tirreno - Adriatico.

Zaterdag verspeelde Jesper Skibby zijn leiderstrui aan Maurizio Fondriest. Een dag later kwam de Deen in de massasprint ten val bij een poging de eerste plaats te heroveren. In het tweede ziekenhuis dat hij bezocht werd een scheurtje in de schedel gevonden. Hij liep tevens een lichte hersenschudding en een aantal bloeduitstortingen op. Volgens de artsen is zijn toestand niet zorgwekkend. Skibby verscheen vandaag uiteraard niet meer aan de start. De sprint werd gewonnen door de Italiaan Leoni.

In Spanje leverde de Ronde van Murcia de eindzege op voor de onbekende Spanjaard Carlos Galarreta. Miguel Indurain en Laurent Fignon gebruikten de ronde als training, de Nederlander Erwin Nijboer trad net als de eindwinnaar uit de anonimiteit. Nijboer, in Spaanse dienst, pakte zaterdag de overwinning in het tweede gedeelte van de vijfde etappe.