Ex-vriend bekent moord op krantenbezorgster Ommoord

ROTTERDAM, 15 MAART. Een 20-jarige man uit Rotterdam Zuid heeft gisteravond bekend vorige week woensdagochtend een 18-jarige krantenbezorgster in de Rotterdamse wijk Ommoord te hebben vermoord. Op die ochtend is hij naar de Verfbrem gegaan om het meisje op te wachten. De verdachte zegt dat er "gevaar dreigde' en dat hij haar daarom een mes wilde geven. De vraag waarvoor de jongen het meisje wilde waarschuwen wil de politie niet beantwoorden.

De verdachte is de ex-vriend van het slachtoffer. Hij werd donderdagavond bij zijn moeder thuis gearresteerd. Hij is vanochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Officier van justitie mr. H.J. Moraal benadrukte vanochtend dat het motief in deze zaak uitermate belangrijk is voor de vraag of de jongen met de vooropgezette bedoeling haar om te brengen naar de Verfbrem is gegaan of niet. In het eerste geval wordt hem moord ten laste gelegd, in het andere geval doodslag. Vanmiddag beslist de officier van justitie of de verdachte aan een psychiatrisch onderzoek zal moeten onderworpen.

Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de jongen het meisje al eerder had bedreigd. Hij heeft een tijd bij het meisje en haar moeder in huis gewoond. Een maand geleden is de relatie verbroken.