Eigen doelpunt Winter tegen Milan

ROTTERDAM, 15 MAART. AC Milan is ontsnapt aan de tweede nederlaag in vier dagen in Rome. De aanstaande kampioen speelde gisteren tegen Lazio met moeite gelijk, 2-2. Woensdag nog was de titelhouder in de bekerstrijd tegen AS Roma met 2-0 ten onder gegaan.

De start van AC Milan in het Olympische stadion was voortreffelijk. Al vrij snel leidde de formatie van Capello met 2-0. Papin opende de score met zijn elfde treffer in elf competitie-duels, waarmee hij de geblesseerde Van Basten op de topscorerslijst achterhaalde. Het doelpunt van de Fransman was om in te lijsten. Winter zorgde voor de tweede Milanese treffer door hoogst ongelukkig in eigen doel te koppen.

“Een misverstand”, verklaarde de Nederlander naderhand. “Onze doelman liep uit. Dat had hij niet moeten doen.” Overigens speelde Winter, in verband met personele problemen bij zijn ploeg, bij wijze van uitzondering in de achterhoede in plaats van op het middenveld.

Een minuut na de treffer van Winter bracht Gascoigne de spanning terug. In de tweede helft beheerste Lazio het duel tegen het nogal ongeconcentreerd spelende Milan. Pas vijf minuten voor tijd leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Verdediger Bergodi kopte de 2-2 in, de voorzet kwam van de ingevallen ex Milanees Stroppa.

AC Milan, alweer 58 competitie-duels zonder nederlaag, speelde na de hervatting met nog maar één buitenlander, de Kroaat Boban. Rijkaard, Van Basten en Gullit waren geblesseerd, Savicevic ziek. In de rust verdween ook Papin. De Fransman werd gespaard voor het naderende Europese duel met Porto, woensdag in Milaan. Inter kwam als gebruikelijk bij puntverlies van AC Milan geen stap dichterbij. De nummer twee moest tegen de andere club uit de hoofdstad, AS Roma, genoegen nemen met 1-1.

Manchester United en Aston Villa hebben elkaar gisteren in de Premier league nagenoeg niets toegegeven. Het gelijk opgaande topduel eindigde op Old Trafford gelijk, 1-1. Nummer drie Norwich City had met slechts 1-0 van het onderaanstaande Oldham gewonnen. Henry schoot in de dertiende minuut in eigen doel. Norwich volgt de koploper op twee punten.

FC Barcelona heeft zaterdagavond in het eigen Nou Camp-stadion voor 107.000 toeschouwers afgerekend met Deportivo Coruña. De ploeg van de eerder in de week grootvader geworden Johan Cruijff won, geflatteerd, met 3-0. Barcelona heeft drie punten voorsprong op La Coruña en één op Real Madrid. De rivaal uit de hoofdstad kwam voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen het bescheiden Logroñes.

Barcelona had aanvankelijk grote moeite met het sterk beginnende La Coruña. Daarna gaf Goicoechea FC Barcelona met een schitterend afstandsschot van zeker 25 meter de leiding. Twee minuten voor rust werd het door Amor 2-0. Lopez Rekarte (Coruna) kreeg direct daarna wegens protesteren de rode kaart. In de tweede helft stelde de wedstrijd weinig meer voor. Barcelona kon tegen tien man alleen nog scoren van de strafschopstip. Zoals gewoonlijk belastte Ronald Koeman zich met dat karweitje (3-0).

De echte sensatie kwam gisteren uit het met 55.000 toeschouwers half-gevulde Santiago Bernabeu-stadion, waar degradatiekandidaat Logroñes het machtige Real een punt ontfutselde. Het scoreverloop was ook opmerkelijk. Door late doelpunten van Abadia en Butragueño, die een kwartier later scoorde, stond er tot de 90ste minuut 1-1 op het scorebord. De Argentijnse invaller Esnaider leek de onthutsend zwak spelende thuisclub seconden voor tijd toch nog aan twee punten te helpen: 2-1. De arbiter had kennelijk met Logroñes te doen, want hij bepaalde de blessuretijd op vier minuten. Vlak voor het verstrijken daarvan maakte Abadia weer gelijk.