BLADERDEEG GEVULD MET SPINAZIE EN PIJNPITTEN

Een snel recept voor een warm voorgerecht of een flinke borrelhap. Er moet gekocht worden:

1 pakje diepvries bladerdeeg, waarin 10 deeglapjes zitten

150 gram spinazie

2 tenen knoflook

3 lente-uitjes

2 eieren

50 gram pijnpitten

50 gram boter

zout

Laat de gewassen spinazie in boter slinken en zacht worden. Laat ook zoveel mogelijk vocht verdampen. Snijd de blaadjes eventueel kleiner. Bij jonge spinazie is dit niet nodig. Laat intussen de bladerdeeglapjes in ongeveer 15 minuten ontdooien.

Roer de uitgeperste tenen knoflook, de in ringetjes gesneden uitjes, anderhalf losgeklopt ei en de pijnpitten door de spinazie. Breng het mengsel op smaak met zout.

Leg in het midden van elk deeglapje iets van deze vulling. Bevochtig de randen en vouw de lapjes diagonaal dubbel. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de pakketjes met de rest van het losgeklopte ei en bak ze in ongeveer 20 minuten in een oven met een temperatuur van 200 graden.

    • Anne Scheepmaker