Benoemingen Heineken-top

ROTTERDAM, 15 MAART. Mr. A. Ruys (45) zal toetreden tot de raad van bestuur van Heineken. Ruys zal verantwoordelijk worden voor het marketingbeleid van de bierbrouwer.

Dit heeft Heineken vanmorgen bekend gemaakt. Ruys is op dit moment werkzaam bij Unilever waar hij de levensmiddelenbedrijven in Scandinavie en enkele bedrijven in Duitsland, Engeland en de Benelux onder zijn hoede heeft.

De benoeming van Ruys zal tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van Heineken op 22 april van dit jaar worden voorgesteld. Bij die gelegenheid zal tevens ir H. de Ruiter (59) worden voorgesteld als nieuw lid van de raad van commissarissen. De heer De Ruiter is op het ogenblik managing director van de Royal Dutch Shell Group en is oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Shell Nederland. Beide benoemingen zullen ingaan op 1 september van dit jaar.