Ramsj

Jan Kott (ed.):Witold Gombrowicz: Diary Gebonden, Northwestern University Press 1989, van ƒ 123,60 voor ƒ 24,90 (voor twee delen). Het Martyrium Amsterdam

Dagboek in twee delen van de Poolse toneelschrijver Gombrowicz (1904-1969), over de periode 1957-1961. Het gaat om deel twee in een reeks van drie. G. verbleef toevallig in Argentinië toen Hitler Polen binnenviel. Behalve een zelfanalyse, geeft het dagboek een beeld van zijn ballingschap in Argentinië. G. had zeer veel invloed op de Poolse literatuur.

Jennifer Lynch: The Secret Diary of Laura Palmer Paperback, Pocket Books 1990, van ƒ 28,10 voor ƒ 7,90. Het Martyrium Amsterdam

Het gefingeerde dagboek van Laura Palmer, dat zo'n belangrijke rol speelde in Twin Peaks. Het volgt Laura tussen haar 12de en 17de. Veel sex, drugs en geweld. Schrijfster Jennifer Lynch is een dochter van regisseur David Lynch. Eveneens bij Het Martyrium: Scott Frost: The Autobiography of F.B.I Special Agent Dale Cooper (voor ƒ 7,90) - een dagboek dat uitblinkt in korte notities.

    • Ewoud Sanders