"Kennedy in Dublin Harriman in Parijs'

WASHINGTON, 13 MAART. De Amerikaanse president Clinton zal binnenkort Jean Kennedy Smith, zus van wijlen president John Kennedy, benoemen tot ambassadeur in Dublin.

De 65-jarige Smith, moeder van vier kinderen, is vooral actief geweest voor charitatieve organisaties, waarvan sommige ook in Ierland activiteiten financierden. Ze heeft geen diplomatieke ervaring. Tot Amerikaans ambassadeur in Parijs zal de 72-jarige Pamela Harriman worden benoemd, een belangrijk fondsenwerver voor de Democratische Partij. De van huis uit Britse aristocrate is de schoondochter van wijlen Winston Churchill en moeder van het Conservatieve Lagerhuislid Winston Churchill jr. Zij huwde in 1971 de rijke Amerikaan Averell Harriman, een van de grand old men van de Democraten die talrijke diplomatieke functies bekleedde. (AP)