Grafiek: Op nog geen 80 kilometer van de ...

Grafiek: Op nog geen 80 kilometer van de Nederlandse grens is benzine eenderde goedkoper dan in Nederland.

Kost een liter Eurosuper in Nederland 1,77 gulden per liter, in Luxemburg wordt voor dezelfde liter slechts 1,18 gulden gevraagd. Binnen Europa verschillen de benzineprijzen sterk. Italië spant de kroon met 1,79 gulden per liter. Nederland staat op een tweede plaats en Luxemburg is het goedkoopst. Nederlanders die in België tanken, besparen 19 cent per liter. Nederlanders die in Duitsland tanken besparen 20 cent per liter. De Duitse regering wil dit voordeel in 1994 nagenoeg laten verdwijnen door een accijnsverhoging op benzine en dieselolie. Het tanktoerisme van Nederland naar Duitsland dreigt dan ook na 1993 uit te sterven. (Onderzoek: Niek den Tex)