Beraad op eiland Sint Maarten levert niets op

PHILIPSBURG, 13 MAART. Besprekingen tussen de Antilliaanse regering en het "Front van verenigde organisaties en bezorgde burgers' op Sint Maarten hebben gisteren vrijwel niets opgeleverd.

Premier M. Liberia-Peters zei op een persconferentie dat aan de meeste eisen van de organisaties niet kon worden tegemoetgekomen omdat het in die gevallen om constitutionele zaken gaat. Zo wilden de actievoerders dat de eilandsraad en het bestuurscollege zouden aftreden en dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Over de eis van de actievoerders, die verbetering van de economische en bestuurlijke toestand op het eiland willen, dat het energiebedrijf GEBE aan Sint Maarten wordt overgedragen zal nog worden onderhandeld. De actievoerders willen dat het Curaçaose interim-management naar huis wordt gestuurd. Het Front heeft begin deze week, toen in Willemstad de Toekomstconferentie werd gehouden, met wegblokkades het gesprek met de premier afgedwongen. Of er nieuwe acties op het eiland zullen volgen, is niet duidelijk.