Simac dividend omhoog na 9,5 % winststijging

Simac Techniek (industriële elektronica en informatie-technologie) heeft over het afgelopen jaar een winst geboekt van 2,3 miljoen gulden.

In 1991 noteerde de onderneming een netto resultaat van 2,1 miljoen. De omzet verminderde met één procent tot 81,5 miljoen gulden, zo blijkt uit de jaarcijfers die Simac gistermiddag heeft gepubliceerd.

Een betrouwbare prognose over het lopende jaar wil Simac niet geven. Wel zegt de onderneming ervan uit te gaan dat een voorzetting van de positieve resultaten mogelijk moet zijn bij een lichte stijging van de omzet.

De iets lagere omzet wijt Simac aan “het uitblijven van een hogere omzet in het traditioneel goede vierde kwartaal”. Het tien procent hogere resultaat is volgens Simac het gevolg van efficiency-maatregelen en van lagere rentekosten. Die verminderden van 1,67 miljoen naar 986.000 gulden. Het bedrijfsresultaat nam licht af van 4,2 miljoen naar 4 miljoen gulden. Simac stelt voor het dividend te verhogen van 40 cent per aandeel naar 45 cent.