Prof. dr. J.J. Klant, emeritus hoogleraar ...

Prof. dr. J.J. Klant, emeritus hoogleraar staathuishoudkunde aan de universiteit van Amsterdam, krijgt de zilveren penning van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen voor zijn hele oeuvre.

De penning wordt op 29 maart in Amsterdam uitgereikt. Klant (78) heeft een groot aantal wetenschappelijke publikaties op zijn naam staan, waaronder "Geld en Banken', "The Rules of the Game', "Filosofie van de ecnomische wetenschappen' en het in 1989 verschenen "Het onstaan van de staathuishoudkunde'. Ook publiceerde hij op literair gebied. In 1946 verscheen "De geboorte van Jan Klaassen', in de jaren vijftig gevolgd door "De fiets', en "Hollands Diep'. Na de oorlog verhuisde Klant naar Zuid-Afrika waar hij in 1947 statisticus nationale behuizing in Pretoria werd. Na zijn terugkeer naar Nederland ging hij als econoom werken bij de Nederlandsche Handel Maatschappij, om in 1996 de overstap te maken naar de universiteit van Amsterdam. Al tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika begon Klant met het maken van collages die met enige regelmaat zijn geëxposeerd. Klant werd in 1947 onderscheiden met de Van der Hoogt-prijs, in 1977 ontving hij de Kluwerprijs en elf jaar later volgde zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.